Ortoimplant dental spa - implantologija

Zubni implantati: 10 stvari koje morate znati o implantatima prije njihove ugradnje

Implantati su najbolje što se dogodilo u stomatologiji zadnjih desetljeća“, tvrdi dr. Zdenko Trampuš, koji nam je odgovorio na pitanja vezana uz njihovu ugradnju

U posljednjih nekoliko desetljeća implantati su uspješno nadomjestili sve zastarjele metode rješavanja bezubosti. Nekada smo imali mostove i mobilne proteze, no danas je implantologija napredovala do te razine da za njih nema više nikakve potrebe jer se na mjestu izgubljenog zuba ugrađuje – implantat.

Implantati su danas dovedeni do savršenstva te omogućuju estetiku i funkcionalnost, baš onakvu kakvu imaju i vaši prirodni zubi. Kod pacijenata koji su izgubili sve zube, zahvaljujući implantatima, više nema potrebe za nošenjem nefunkcionalne i neugodne proteze. „Implantati su najbolje što se dogodilo u stomatologiji zadnjih desetljeća“, smatra dr. Zdenko Trampuš, DDS; implantolog iz zagrebačke klinike Ortoimplant Dental Spa koji nam je odgovorio na pitanja o implantatima.

Što je implantat?

Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u kost i zamjenjuje korijen zuba. On je apsolutno biokompatibilan – radi se o materijalu koji naše tijelo neće odbaciti.

Tko je kandidat za implantate?

Apsolutno svi mogu biti kandidati za implantate. Naravno, ako postoji indikacija njihovu ugradnju. Na mjestu gdje nedostaje zub, kost se vrlo brzo počne stanjivati i povlačiti te je najbolje rješenje ugraditi zubni implantat.

Zašto implantat, a ne krunica ili most?

Implantat je trajno rješenje koje ujedno čuva i vaše preostale zube. Kod ugradnje implantata okolni zubi se ne bruse i ne oštećuju, kao što je to slučaj kod postavljanja mosta.

Zubni implantati: 10 stvari koje morate znati o implantatima prije njihove ugradnje

Postoji li gornja dobna granica za ugradnju implantata?

Gornja dobna granica za njihovu ugradnju ne postoji – ne možete biti prestari za takav zahvat.

Može li se danas svima ugraditi implantat?

Nedostatak kosti nekada je predstavljao glavnu prepreku ugrađivanju implantata, no danas je i to uspješno riješeno. Tako danas kod bezube čeljusti imamo All-on-4 i Zygoma All-on-4 metodu, kao i pterigoidne i subperiostalne implantate. Ovi implantati omogućuju da se kaže ‘zbogom’ mobilnim protezama te da se pacijentu ugradi fiksna proteza.

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Što je to All-on-4 metoda?

Metoda All-on-4 je sistem brzog rješavanja bezubosti na četiri implantata. All-on-4 je sustav prema kojem se u gornju ili donju bezubu čeljust ugrađuju četiri implantata koji nose fiksnu protezu.

Kakvi su to Zygoma implantati?

Radi se o dentalnim implantatima koji se ne ugrađuju u čeljust, već u jagodičnu kost u kojoj postoji dovoljno potpore za njihovu ugradnju. Ti implantati mogu biti dugi i do 60 mm. Zygoma implantati uspješno prekoračuju gubitak kosti u gornjoj čeljusti, ali i potrebu za presađivanjem kosti i sinus-liftom koji predstavljaju dugotrajne procese nadogradnje kosti gornje čeljusti.

Što su to pterigoidni implantati?

Pterigoidni implantati alternativna su opcija iskorištavanja preostale čeljusne kosti kao sidrišta za implantate umjesto postupaka augmentacije kosti.

Subperiostalni implantati su…

To su implantati kod kojih implantat nije ugrađen direktno u čeljusnu kost, već se na kortikalnu kost postavlja titanski okvir koji je pričvršćen titanskim vijcima.

Koliko često treba ići na kontrole nakon ugradnje implantata?

Da bi terapija implantatima bila uspješna, potrebna je maksimalna suradnja liječnika i pacijenta, a to podrazumijeva redovite kontrole. Uz redovite kontrole svaki pacijent treba paziti i na pojačanu oralnu higijenu.

Zubni implantati: 10 stvari koje morate znati o implantatima prije njihove ugradnje

Posvećeni liječenju bezubosti

Klinika Ortoimplant Dental SPA, pod vodstvom dr. Zdenka Trampuša, DDS; vodećeg hrvatskog implantologa, posvećena je rješavanju problema bezubosti – posebice kod pacijenata koji imaju (manji ili veći) nedostatak čeljusne kosti. Klinika je razvila Dental SPA PROTOKOL – jedinstvenu vrstu stomatološkog protokola koji kombinira besplatan prvi pregled i dijagnostiku CBCT RTG uređajem, najnaprednije stomatološke i SPA tretmane kao i mogućnost da prespavate stomatološki zahvat. Naime, klinika Ortoimplant Dental SPA registrirana je za anesteziologiju te je pacijentima, prema indikacijama, dostupna analgosedacija – stanje smanjene svjesnosti, u potpunosti kontrolirano od strane anesteziologa.

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!