Ortodoncija

 
Ortodontski tretman je za naše pacijente transformativno iskustvo koje osnažuje samopouzdanje i unapređuje cjelokupno oralno zdravlje.
Ugovorite besplatan pregled
 

U Ortoimplant DENTAL SPA, koristeći najnovije ortodontske tehnike, ciljamo na ispravljanje nepravilnosti u položaju zuba i čeljusti kod pacijenata svih dobnih skupina.

Naša usluga obuhvaća raznolike tretmane koji ne samo da doprinose estetici osmijeha, već i unaprjeđuju opće oralno zdravlje.

Za ortodonciju ne postoji dobna granica – pacijenti često opisuju ortodontski tretman kao transformativno iskustvo koje osnažuje samopouzdanje i unapređuje oralnu dobrobit. Zašto? Jer ortodontski tretman nadilazi puki izgled zuba – on teži postizanju sklada u ustima i čeljusti, što značajno utječe na cjelokupno stanje oralnog zdravlja.

Ortodontska terapija često je prvi korak u pripremi za složenije stomatološke zahvate poput krunica, mostova ili dentalnih implantata. Dodatno, može reverzibilno korigirati nepravilnosti kod starijih pacijenata koji pate od napredne bolesti desni. Među najčešćim razlozima za traženje ortodontskog tretmana su istaknuti gornji prednji zubi, ‘gužva’ ili praznine među zubima te problemi poput asimetrije, dubokog ili obrnutog zagriza te otvorenog zagriza.

Bilo da su u pitanju srednjoškolci, studenti ili radno aktivna populacija, mijenjaju se društvene norme koje postavljaju nove standarde za estetiku osmijeha i fonetiku izražavanja. U takvom okruženju, mi u Ortoimplant DENTAL SPA težimo tome da pružimo svakom pacijentu ono najbolje kako bi se osjećao samopouzdano i u skladu sa suvremenim kanonima ljepote.

Ortodoncija u Ortoimplant DENTAL SPA

Fiksni aparatić

U svijetu ortodoncije, fiksni aparatići predstavljaju klasičnu, ali iznimno učinkovitu metodu za ispravljanje nepravilnosti zuba. Sastoje se od malih metalnih ili keramičkih pločica, prilagođenih boji zuba, koje se pažljivo pričvršćuju na prednju strane zuba.

Ovi aparatići, kao izvor sile, koriste posebne žičane lukove koji se redovito zamjenjuju i aktiviraju kako bismo postigli željeni položaj zuba u zubnom luku.

Trajanje terapije varira, a obično traje između dvije do tri godine, ovisno o kompleksnosti svakog individualnog slučaja. 

Važno je napomenuti da postoji mogućnost ponovnog pomicanja zuba nakon završetka ortodontske terapije. Kako bi se to spriječilo, koriste se posebne žičice koje se diskretno lijepe s unutarnje strane zuba, osiguravajući stabilnost postignutog položaja. 

Uz to, naši će pacijenti, po završenoj terapiji, dobiti i retainer. Ova udlaga, izrađena po mjeri za svakog pojedinog pacijenta, ključna je za očuvanje postignutih rezultata ortodontske terapije. Retainer se koristi nakon završetka tretmana kako bi se spriječilo ponovno pomicanje zuba u njihov prethodni položaj i predstavlja važan korak finalizacije ortodontske terapije i očuvanja lijepog i zdravog osmijeha. 

Tijekom ortodontske terapije konstantno naglašavamo važnost pridržavanja pravilne oralne higijene kako bi se osiguralo zdravlje zubi i desni.

 
Accelerated Osteogenic Orthodontics – AOO

Accelerated Osteogenic Orthodontics (AOO) predstavlja inovativnu metodu u ortodonciji koja se temelji na potrebi skraćenja trajanja ortodontskog liječenja.

Ova specijalna tehnika omogućuje brže ispravljanje nepravilnosti zuba već nakon nekoliko tjedana, čime pruža prednost pacijentima koji imaju visoku razinu društvenih interakcija ili moraju često javno nastupati.

AOO metoda oslanja se na ciljanu obradu čeljusne kosti i ubrzanu osteogenu pregradnju. Tijekom postupka, oralni kirurg izrezuje male utore na kosti oko zuba, potičući tijelo da ubrzano remineralizira to područje. Dok utori u potpunosti ne zacijele, zubi se ravnaju ubrzanim tempom pomoću bravica.

Napredak u ispravljanju položaja zuba postaje izrazito vidljiv već u prva četiri tjedna postupka, dok se nakon tri do šest mjeseci zubi postavljaju u željeni položaj. Jedna od prednosti ove metode je mogućnost obnove smanjene koštane strukture i zubnog mesa, istovremeno s korekcijom položaja zuba.

Važno je napomenuti da je tijekom faze zubnog pomicanja potrebno redovito posjećivati ortodonta radi praćenja napretka i prilagodbe terapije. Iako zahtijeva češće posjete, pacijenti rado prihvaćaju ovu metodu zbog brzih rezultata koje pruža.

U konačnici, AOO metoda otvara vrata novim mogućnostima u ortodonciji, pružajući brže i učinkovitije ispravljanje nepravilnosti zuba, uz minimalno djelovanje sila, te mogućnost obnove koštane strukture i zubnog mesa.​

Zakažite svoj termin

Gerhard Toth

Gerhard Toth, menadžer benda, Austrija

Usluga, počevši od dr. Trampuša pa sve do cjeloukupnog tima, je vrhunska. Naravno da ću preporučiti Ortoimplant Dental SPA
Ortoimplant Dental Spa, Boris Kopitar

Boris Kopitar, pjevač i tv voditelj, Slovenija

Od prvog posjeta Ortoimplant Dental Spa, osjećao sam pozitivnu energiju i povećano samopouzdanje