Limfna drenaža

 
Svaki operativni zahvat u našoj klinici započinje limfnom drenažom koja će vas opustiti, ali i pripremiti vaše tijelo za ugradnju implantata.
Ugovorite besplatan pregled
 
Limfna drenaža je masažna tehnika koja se koristi za poticanje protoka limfe kroz limfne vodove i čvorove. U stomatologiji, ova tehnika ima važnu ulogu u pripremi za stomatološki zahvat, kako bi se smanjio postoperativni edem.

Limfni sustav igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tjelesnih tekućina i uklanjanju (otplavljivanju) toksina iz tkiva. Limfna drenaža koristi nježne, ritmičke pokrete kako bi se potaknuo protok limfe kroz limfne vodove i čvorove, a kod nas u klinici je izvode posebno obučeni terapeuti.

Ugodna, a korisna metoda

Edem (oticanje) predstavlja učestali problem nakon oralnih kirurških zahvata, a može biti vrlo neugodan i ometati normalno funkcioniranje. Primjenom limfne drenaže, edem se može značajno smanjiti, pružajući našim pacijentima veću udobnost i brži oporavak. Svaki kirurški zahvat u Ortoimplant DENTAL SPA započinje limfnom drenažom koja pacijentima omogućuje da se nakon kompliciranijih zahvata što prije vrate u normalu.

Prije samog zahvata

Limfna drenaža smiruje simptome natečenog tkiva, ublažava tjeskobu i stres, smanjuje crvenilo lica i poboljšava cirkulaciju. Budući da su pokreti tijekom limfne drenaže spori i lagani, u toj tehnici uživaju redom svi naši pacijenti.

Nakon limfne drenaže, slijedi premedikacija antibioticima i lijekovima protiv oticanja, čime se minimaliziraju neugodne posljedice operativnog zahvata. 

Zakažite svoj termin

Gerhard Toth

Gerhard Toth, menadžer benda, Austrija

Usluga, počevši od dr. Trampuša pa sve do cjeloukupnog tima, je vrhunska. Naravno da ću preporučiti Ortoimplant Dental SPA
Zlatko Holetić

Zlatko Holetić, Hrvatska

Jedna od najboljih odluka u životu bila je što sam brigu o svojim zubima povjerio dr. Trampušu.