Ortoimplant Boris Kopitar

Boris Kopitar: „Dugo sam tražio najbolje rješenje“

Kad se ponovno nasmije iz srca ili zagrize jabuku – onda napokon je oslobođen brige. Pročitajte kako je Boris Kopitar napravio zube

„Ne samo za mene, nego i za sve nas, bezbrižan i lijep osmijeh sa savršenim zubima vrlo je važan“, kaže legendarni Boris Kopitar u zanimljivom razgovoru.

Glazbenik, voditelj, urednik, a posljednjih godina i aktivan umirovljenik koji se još povremeno uhvati kakvog projekta, usredotočio se uglavnom na sebe, svoje zdravlje i dobrobit — biciklizam, planinarenje, plivanje ljeti i umjereno jedenje. „Budući da sam već trinaestu godinu umirovljenik, veselim se druženju s prijateljima i poznanicima, koji nikad nemaju vremena“, voli se našaliti. Borisu je smijeh vrlo važan, pa dugo tražio najbolje rješenje za svoje zube.

Problemi su se pojavili prije mnogo godina, ali je Boris dugo oklijevao uloviti se s njima ukoštac. Svojeg spasioca, dr. Zdenka Trampuša, upoznao je sasvim slučajno: „Na ponudu klinike Ortoimplant naletio sam igrom slučaja na sajmu u Komendi, gdje su predstavili svoju inovativnu djelatnost.“ Već na prvu osvojila ga je stručnost i pristupačnost dr. Trampuša. Saslušao je njegove probleme i odmah mu ponudio pravo rješenje.

U ordinaciji Ortoimplant Dental Spa pod vodstvom dr. Zdenka Trampuša, DDS, pacijenti dobivaju najbolje rezultate i vraćen osmijeh u najkraćem mogućem roku.

U svojem inovativnom protokolu kombinirali su različite metode kako bi smanjili stres i broj posjeta na najnižu moguću razinu. Sve to omogućuju vrhunska implantološka rješenja, kao i dental spa tretmani, koji osiguravaju brže zarastanje i zacjeljivanje nakon stomatološke operacije.

Doznajte više o revolucionarnim metodama dr. Trampuša i pogledajte zašto je Ortoimplant Dental Spa klinika postala popularna oaza kvalitetnih usluga koju prepoznaju mnogi pacijenti iz regije i svijeta.

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Molimo opišite svoje iskustvo u klinici Ortoimplant. Koje su bili vaši problemi i koja su vam rješenja ponudili?

Imao sam puno problema uglavnom s prednjim zubima. Još prije dvadeset i pet godina mi je stomatolog napravio porculanske krunice preko četiri gornja zuba, a rezultat je bio zadovoljavajući. Međutim, prije malo više od pet godina stanje pod porculanom se pogoršalo, pa sam nešto trebao opet poduzeti. Na temelju predstavljene metode All-on-4 već na sajmu sam se odlučio na besplatan prvi pregled u zagrebačkoj Ilici, gdje se klinika nalazi. Već na samom ulazu u kliniku bio sam ugodno iznenađen. U ugostiteljskom baru za pacijente dočekala me ugodna glazba, miris dobre kave i ljubazno osoblje koje me otpratilo do ordinacije opremljene iznimno modernom i tehnološki naprednom opremom. Dr. Zdenko Trampuš i njegov tim temeljito su me pregledali, detektirali alarmantno stanje i detaljno mi predstavili moguć kirurški zahvat. Liječniku koji je na toliko dobrom glasu poput njega vjerovao sam od samog početka te sam dogovorio put u Zagreb i sanaciju problema.

Jeste li bili zabrinuti prije zahvata? Jeste li već pri prvom pregledu dobili sve odgovore na svoja pitanja?

Da budem iskren, dr. Trampuš ima toliko iskustva i uspješnih operacija da se uopće nisam brinuo. Potpuno sam se prepustio cijelom timu i njihovu radu. Za svaki sam ga slučaj upitao hoće li jako boljeti, na što mi je on odlučno odvratio da ne smije boljeti. Imao sam još nekoliko pitanja i na sva sam dobio prave odgovore. To mi je uvelike olakšalo da se slobodno prepustim njihovom stručnom radu.

Kako je zahvat protekao? 

Već na pregledu mi je dr. Trampuš rekao da je stanje u mojim ustima toliko ozbiljno da će sve preostale zube morati ukloniti. Budući da sam do njega došao i malo prekasno, rekao je da će zbog nedostatka kosti u gornjoj čeljusti morati umetnuti i peti implantat, takozvanu Zygomu, u jagodičnu kost. Kako nisam ekspert na tom području, složio sam se s njegovim prijedlogom zahvata, koji je protekao u analgosedaciji. Pod anestezijom me ništa nije boljelo, a bio sam reaktivan na okolinu i slušao brojne zahtjeve liječnika da otvorim usta. Cijeli je postupak trajao malo više od pet sati. Prvo su uklonili zube, zašili rane, pobrinuli se da ne dođe do upale, umetnuli implantate i pripremili teren za privremene zube. Sve je ispalo besprijekorno, a čak i kad sam se probudio iz sedacije, nije bilo boli. Odmah nakon zahvata su mi na lice postavili masku za hlađenje na nekoliko sati, što je spriječilo oticanje. Zatim su mi umetnuli privremene zube, tako da ni sat vremena nisam bio bez zuba.

Zygoma je inače inovativno rješenje za pacijente s većim povlačenjem kosti gornje čeljusti. Umjesto u čeljust ugrađuju se u jagodične kosti. Ovo pruža rješenje za one kojima bi inače bila potrebna transplantacija kosti ili podizanje sinusa.

Kakva je bila njega nakon zahvata?

Budući da pacijentu nije dopušteno voziti vozilo nekoliko sati nakon zahvata, a ja sam se tamo vozio, smjestili su me u stan iznad ureda, pripremili ukusan voćni smoothie i predložili da se dobro odmorim do jutra. Za svaki slučaj, kako se ne bih budio noću, predložili su mi da preventivno uzmem tabletu protiv bolova. Istini na volju, boli i nije bilo. Ujutro, nakon tekućeg doručka, posjetio me dr. Trampuš i utvrdio da nema nikakvih problema. Dao mi je savjete za rehabilitaciju i u jedanaest sam već bio u automobilu na putu kući.

U klinici Ortoimplant Dental Spa dostupna je autotransfuzija krvi obogaćene ozonom, a pacijenti mogu dobiti dodatni „boost“ s intravenskim dodatnim unosom vitamina, minerala i aminokiselina za čim brži oporavak.

Kakav je odnos dr. Trampuša s pacijentima? Jeste li se osjećali „sigurno“ u njegovoj stolici?

Liječnik s tolikim iskustvom poput Dr. Trampuša zna da je opće zadovoljstvo pacijenata ključ povjerenja, pa danas, nakon gotovo četiri godine od operacije, mogu reći da sam uvijek dobrodošao u njegovu kliniku – baš kao i svi drugi pacijenti. U njegovoj sam se stolici u svakom trenutku osjećao sigurno i znam da mu još mogu vjerovati jer su njegovo iskustvo i referencije pouzdane.
Ortoimplant se može pohvaliti i posebnim spa uslugama. Jeste li ih isprobali?

Spa usluge klinike Ortoimplant dostupne su pacijentima koji moraju čekati prije operacije. Tako se u ugodnom okružju mogu opustiti. Ja sam spa tretman isprobao nakon operacije i mogu reći da sam se lijepo opustio prije odlaska kući.

Koliko se često vraćate na redovite preglede?

Redovito godišnje praćenje obavljenog zahvata preduvjet je povjerenja između pacijenta i liječnika. Budući da nemam problema nakon zahvata, rado se sam odvezem do Zagreba; to je sad oko sat i pol vožnje iz Ljubljane jer više nema čekanja na granici. Ako tim koji se brine o mojim novim zubima predloži mogući dodatni pregled, poslušam njihove upute.

Koliko vam je važno da se možete slobodno smijati?

Ne samo za mene, nego i za sve nas, prekrasan osmijeh sa savršenim zubima vrlo je važan. Puno mi znači i kad me prijatelji zadirkuju usuđujem li se zagristi jabuku, a ja to napravim bez oklijevanja jer zagrebački tim na pregledu uvijek provjerava koliko se čvrsto drže moji „treći zubi“.

Što biste savjetovali svima koji oklijevaju zbog straha i brige?

Predlažem da ako imate sličnih problema kao i ja, odlučite što prije učiniti nešto za sebe. Možda biste za početak trebali otići samo na besplatan pregled, a kad jednom budete tamo, stručni će vam tim zasigurno uliti povjerenje. I da – stvarno nije boljelo.

Poboljšajte si kvalitetu života: klinika Ortoimplant Dental Spa upotrebljava vrhunske implantološke metode, a liječenje u njihovoj klinici započinje besplatanm prvim pregledom.

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!