Kako održavati oralnu higijenu nakon liječenja parodontoze?

Nakon liječenja parodontalne bolesti, održavanje dobre oralne higijene ključno je za sprječavanje ponovnog pojavljivanja bolesti i očuvanje zdravlja zubnog mesa i potpornih struktura zuba. Redovito četkanje zuba je od iznimne važnosti. Preporučuje se četkanje najmanje dva puta dnevno, koristeći mekanu četkicu i fluoridnu pastu za zube.

Potrebno je temeljito očistiti sve površine zuba kako bi se uklonile naslage i bakterije. Korištenje zubnog konca ili interdentalnih četkica ključno je za čišćenje između zuba, gdje četkica za zube ne može doseći. Redovito čišćenje između zuba pomaže u uklanjanju naslaga i sprječavanju nakupljanja bakterija. Ispiranje usta antiseptičkim sredstvom, preporučenim od strane stomatologa, može dodatno smanjiti bakterije i upalu te pridonijeti oporavku zubnog mesa.

Redoviti posjeti stomatologu na preventivne preglede i profesionalno čišćenje važni su za praćenje stanja oralnog zdravlja i otkrivanje eventualnih problema u ranoj fazi.

Važno je pratiti i pridržavati se pravilne prehrane, izbjegavajući šećer i kiseline koji mogu pogoršati zdravlje zuba i desni. Konačno, praćenje uputa stomatologa i pridržavanje svih preporuka u vezi s održavanjem oralnog zdravlja nakon liječenja parodontalne bolesti ključno je za dugoročno zdravlje zuba i desni.

Pogledajte sva pitanja

Zakažite svoj termin

Gerhard Toth

Gerhard Toth, menadžer benda, Austrija

Usluga, počevši od dr. Trampuša pa sve do cjeloukupnog tima, je vrhunska. Naravno da ću preporučiti Ortoimplant Dental SPA
Anat Dan

Anat Dan, Izrael

Cjelokupni tim klinike Ortoimplant Dental SPA trudi se kako bi njihovim pacijentima bilo što ugodnije. S time na umu, preporučila bih kliniku Ortoimplant Dental SPA jer su oni promijenili moju sliku o stomatolozima nabolje!