Zubni implantati: 10 stvari koje morate znati o implantatima prije njihove ugradnje

„Implantologija je toliko napredovala da pacijentima možemo vratiti funkcionalnost prirodnih zuba“

Klinika dr. Zdenka Trampuša poznata je po visokom standardu i naprednim uslugama kojima vjeruju i pacijenti iz inozemstva

Kad danas govorimo o zdravom osmijehu, svakako imamo na umu i estetsku komponentu. Pa čak i ako je naš ideal u stilu holivudskog savršenstva, put do njega lakši je nego što mislite. Uz napredne tehnologije i vizionarska rješenja renomiranih stručnjaka, estetska je stomatologija danas oaza bez stresa i nepotrebne boli.

All-on-6 / All-on-4

Napredak prilagođen željama pacijenta misao je vodilja vrhunskog stručnjaka Zdenka Trampuša, DDS, voditelja uspješne klinike Ortoimplant Dental Spa. Tijekom svoje dugogodišnje karijere cijelo je vrijeme vrlo aktivan, dopunjuje svoje znanje, traži napredne tehnologije i usluge koje bi olakšale pacijentu put do lijepog osmijeha uz što veću udobnost. U njegovoj renomiranoj klinici u Zagrebu brinu se o sveobuhvatnom blagostanju svojih pacijenata – čak i pružajući usluge spa opuštanja.

Dr. Zdenko Trampuš

Dr. Zdenko Trampuš, DDS stručnjak je u području implantologije i pronašao je savršenu formulu s kojom gubitak zuba više neće biti razlog za nesreću. „Gubitak zuba može dovesti do brojnih neugodnosti, uključujući poteškoće sa žvakanjem hrane i govorom te manjak samopouzdanja. Osim toga, može dovesti do stanjivanja i povlačenja čeljusti, što ima dugoročne posljedice, upozorava dr. Trampuš i naglašava da upravo najnovijim tehnologijama koje je uveo u svojoj klinici olakšavaju zahvate i omogućuju brži put do lijepoga i zdravog osmijeha.

Zubni implantati bili su prvi korak prema modernim pristupima u području dentalne estetike jer omogućuju trajnu i prirodnu zamjenu izgubljenih zuba. Danas je moderna implantologija toliko napredovala da pacijentima možemo vratiti i estetiku i funkcionalnost prirodnih zuba. Trenutačno smo svjedoci nove ere: „Našom novom metodom postavili smo novu prekretnicu u području stomatološke estetike.“

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Kako vaš tim u klinici Ortoimplant Dental Spa pomaže pacijentima da se riješe straha od zahvata?

U svojem smo radu uvijek vođeni brigom za udobnost naših pacijenata. Zato se koristimo najsuvremenijim implantološkim rješenjima kao što je All-on-4 sustav koji pruža brzo rješenje za bezubost. Razvili smo vrlo poseban Ortoimplant Dental SPA PROTOKOL – jedinstvenu vrstu stomatološkog protokola koji kombinira besplatan prvi pregled i dijagnozu CBCT rendgenskim uređajem, najnaprednije stomatološke i SPA tretmane i sedaciju tijekom postupka. 

Možete li objasniti malo detaljnije zašto je All-on-4 metoda tako inovativna?

All-on-4 je sustav u kojem se ugrađuju četiri implantata u gornju ili donju čeljust koji drže fiksnu protezu. Ugradnja se temelji na softverskom planiranju i provodi se u skladu s najsuvremenijim konceptom liječenja.

Bezubi pacijent ovom metodom odmah nakon operacije dobiva prototip zuba, koji je privremeno (ali potpuno funkcionalno) rješenje, dok se trajno protetsko rješenje izrađuje za nekoliko mjeseci.

Koje druge revolucionarne pristupe rabite u svojoj klinici?

Tu moram, naravno, spomenuti novu vrstu zubnih implantata zvanih Zygoma. To je uistinu inovativno rješenje za pacijente s većim povlačenjem kosti gornje čeljusti. Umjesto u čeljust ugrađuju se u jagodične kosti. Ovo pruža rješenje za one kojima bi inače bila potrebna transplantacija kosti ili podizanje sinusa.

Osim implantata Zygoma, pacijentima se nude i pterigoidni implantati, kod kojih se preostala čeljusna kost koristi kao sidrište implantata, kao i subperiostalni implantati, kod kojih se implantat ne ugrađuje izravno u čeljusnu kost, nego se umjesto toga na kortikalnu kost ugrađuje okvir od titana pričvršćen vijcima od titana.

Jesu li stoga implantati najprikladnije rješenje za sve pacijente koji nemaju jedan ili čak nekoliko zuba?

Zapravo svaki kandidat može biti prikladan, što se obično potvrđuje pri prvom posjetu. Budući da imamo na raspolaganju mnoštvo inovativnih rješenja, to je još lakše. Nema dobnih ograničenja, važno je da je pacijent zdrav.

U vašoj klinici dakle obavljate sveobuhvatnu dijagnostiku i liječenje?

Tako je. Razvili smo vrlo poseban stomatološki protokol koji kombinira besplatan prvi pregled i dijagnostiku rendgenskim uređajem CBCT. Mnogi su pacijenti također vrlo zadovoljni našim naprednim rješenjem analgosedacijom koja im omogućuje spavanje tijekom postupka. To je stanje smanjene svijesti potpuno pod nadzorom anesteziologa. To se posebno preporučuje za zahtjevnije zahvate ili za pojedince koji se jako boje.

Razvili ste i potpuno novi koncept pod nazivom Dental Spa. O čemu je zapravo riječ i kako ovaj koncept može pomoći pacijentima?

Istina je i moram priznati da su pacijenti stvarno oduševljeni našim spa tretmanom. Dugo smo razmišljali o tome kako stvoriti opuštajuće okružje za njih tijekom posjeta i tako se rodila ta ideja. Osim stomatoloških usluga, nudimo i razne relaksacijske tretmane koji pomažu u brzom oporavku i zadovoljstvu pacijenata, kao što su vitaminski i mineralni eliksiri, limfna drenaža i ozonoterapije.

Napokon, koji biste savjet dali onima koji se možda boje posjetiti stomatologa ili razmišljaju o zamjeni izgubljenih zuba?

Prije svega, savjetovao bih da ne odgađate odluku o svojem zdravlju. Gubitak zuba može dovesti do ozbiljnih problema. U ordinaciji Ortoimplant Dental Spa nudimo besplatne dijagnostičke preglede gdje svatko može dobiti odgovarajući savjet za svoj slučaj. Ne bojte se napraviti korak bliže zdravom osmijehu.

Posvećeni liječenju bezubosti

Klinika Ortoimplant Dental Spa pod vodstvom dr. Zdenka Trampuša, DDS, vodećeg hrvatskog implantologa, posvećena je rješavanju problema bezubosti – posebno u pacijenata s (manjim ili većim) nedostatkom čeljusne kosti.

Prvi pregled je besplatan!

Prijavite se na prvi besplatan pregled i saznajte iz prve ruke koje bi vam implantate preporučio dr. Trampuš, DDS!

Rezervirajte svoj termin već danas!

Rezervirajte svoj termin već danas!