REVOLUCIONARNI zygoma implantati

 


Najveću prepreku ugradnji implantata do sada je predstavljao nedostatak kosti do kojeg dolazi uslijed njene resorpcije nakon dugogodišnjeg nedostatka zuba no, uz nove Zygoma implantate i ta je prepreka uspješno prekoračena


Iako se posljednjeg desetljeća ugradnja implantata pokazala kao nenadmašan stomatološki postupak nadoknađivanja zuba koji nedostaju u čeljusti, jednu od najvećih prepreka njihovoj ugradnji dosad je predstavljao nedostatak kosti u koju se implantat ugrađuje. Do stanjivanja kosti i gubitka njenog volumena dolazi zbog dugotrajnog nedostatka zuba, pa na mjestu gdje nedostaje zub, kost postaje nedostatna i gotovo neupotrebljiva za ugradnju implantata.

Stoga su razvijene neke metode, poput primjerice sinus lifta ili PRF metode, kojima se potiče rast kosti na mjestu na kojemu nedostaje. Ipak, kod nekih je pacijenata proces resorpcije kosti toliko izražen da su mnogi od njih u Dental Spa koncept pristigli bez ikakve nade da će ikada više imati svoje funkcionalne zube jer im je rečeno kako, zbog velikog nedostatka kosti u gornjoj čeljusti, nisu kandidati za ugradnju implantata. No, otac Dental Spa koncepta i doajen hrvatske implantologije dr. Zdenko Trampuš i za takve pacijente ima rješenje budući da prvi u Hrvatskoj koristi Zygoma implantate.

Zygoma implantati ili zigomatični implantati su revolucionarna, nova vrsta implantata koju je razvio Per Ingvar Brånemark, profesor iz Švedske, biolog, ortopedski kirurg i stvenik koji je veliki dio svog znanstvenog rada posvetio metodi osteointegracije (srastanja implantata s kosti). – Revolucionarni dentalni implantati koji imaju dužinu i do 55 mm sada eliminiraju potrebu za presađivanjem kosti ili sinus liftom jer se implantati ugrađuju direktno u jagodične kosti u kojima postoji dovoljno potpore za implantate. Ovi implantati predstavljaju zaista najbolju alternativu dugotrajnom procesu nadoknade (augmentacija) kosti koje je nekad bilo jedini spas za osobe s teškom resorpcijom čeljusne kosti. Uz zigomatične implantate, kirurška trauma je smanjena na minimum, vrijeme zacjeljivanja nakon operacije je brzo, a implantati se mogu ugraditi i navođenom kompjutorskom ugradnjom čime je uspješnost njihove ugradnje gotovo stopostotna. Ovi nam implantati omogućuju da i kod potpuno uništene gornje čeljusti ugradimo implantat te tako osobu koja je izgubila bilo kakvu nadu opskrbimo fiksnim zubima i to unutar nekoliko sati od kada sjedne na stomatološki stolac – kaže nam Zdenko Trampuš.


Kako su nastali zigomatični implantati?


U vrijeme dok su diljem svijeta znanstvenici pokušavali otkriti načine na koje mogu nadograditi čeljusnu kost kod osoba kod kojih je došlo do resorpcije, profesor Brånemark je otkrio kako zigomatična ili jagodična kost, posjeduje gustoću, kvalitetu i dovoljno volumena da se u nju ugrade implantati te su njegova istraživanja tako usmjerena ugradnji implantata u zigomatičnu kost.

Brånemark i njegov tim prvom su pacijentu ugradili zigomatični implantat još 1989., a do današnjih dana (profesor Brånemark nažalost je preminuo u prosincu 2014.) obavljene su brojne ugradnje ovih implantata kod osoba s ozbiljnom resorpcijom kosti gornje čeljusti. Dr. Zdenko Trampuš sa zadovoljstvom najavljuje kako je jedini u Hrvatskoj koji svakodnevno koristi ovu naprednu tehniku ugradnje implantata uz koju su svim pacijentima dostupni implantati, bez obzira na kvalitetu njihove kosti.
 

Zygoma implatatZygoma implatat - xray
 

Zygoma implatati i All-On-4Za pacijente bezube čeljusti, kojima je u stražnjem dijelu gornje čeljusti potpuno nestala kost – dostupna je tzv. All-on-4-Zygoma metoda. Radi se o metodi pomoću koje, u samo 2 sata, možete dobiti svoje „treće”, savršeno funkcionalne i visoko estetizirane zube.

All-On-4 je posljednji svjetski stomatološki hit, sistem brzog rješenja s 4 implantata, idealnog za bezube čeljusti, koji omogućuje digitalno dizajniranje zubi uz upotrebu najmodernijeg softvera. Najkvalitetniji implantati na tržištu ugrađuju se prema najsuvremenijem terapijskom konceptu, temeljenom na digitalnom planiranju operacije, što čini sam tretman bržim i bezbolnijim. Tijekom dva sata pacijent dobiva prototip zuba, kao privremeno rješenje, dok trajno rješenje stiže za dva mjeseca – objašnjava dr. Zdenko Trampuš. Za razliku od All-on-4 metode koja se provodi klasičnim pristupom, zahvat koji se izvodi Zygoma implantatima, gotovo je dvostruko skuplji i izvode ga isključivo stomatolozi koji posjeduju iznimnu manualnu vještinu i izobrazbu koja je potrebna da stomatolog savlada ovu operativno-protetsku metodu rješavanja bezubosti. Stoga, ako su vam ikada rekli da niste kandidat za ugradnju implantata, ne oklijevajte – naručite se na prvi besplatni pregled i konzultacije

ZYGOMA IMPLANTATI

Dr. Zdenko Trampuš, DDS (Doctor of Dental Surgery) diplomirao je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a dodatnu izobrazbu i znanje iz područja implantologije usavršio je 2008. godine na UCLA (University of California Los Angeles, SAD). Godine 1993. otvara svoju privatnu stomatološku ordinaciju, a 2006. godine i zdravstvenu ustanovu s pet ordinacija, zubotehničkim laboratorijem i 19 zaposlenih. U Hrvatskoj je dr. Trampuš poznat po neprestanoj potrazi te predstavljanju i uvođenju najsuvremenijih stomatoloških tehnologija i metoda u stomatološku praksu. Dr. Trampuš, DDS je, permanentno usavršavajući svoje kliničke vještine, među ostalim, završio i ALL ON 4 implantološki koncept u Malo kliničkom centru u Lisabonu (Portugal), potom Master estetske rehabilitacije na ACE Institutu u Italiji te Master na Akademiji za piezokirurgiju u Italiji. Dr.med. dent. Zdenko Trampuš je apsolutni autoritet iz područja implantologije, što dokazuje s više od 300 implantoloških zahvata godišnje te preko 200 All-on-four kirurških zahvata u rješavanju bezubosti. Autor je jednog sasvim novog i jedinstvenog pogleda na stomatologiju, integriranog Dental Spa Koncepta, jedinstvenog u ovom dijelu Europe, koji kroz bezbolnost, udobnost, relaksaciju i postoperativnu skrb, osigurava brži oporavak, zacjeljivanje i povratak pacijenta svakodnevnim aktivnostima.