VAŠ prvi posjet

 

 

Prvi posjet stomatološkoj ordinaciji Ortoimplant

Vaša udobnost i zdravlje vaših zubi naš je prioritet. Mi u Ortoimplant stomatološkoj ordinaciji pobrinut ćemo se pružiti vam ne samo ugodno iskustvo prilikom vašeg prvog posjeta, nego vam na temelju dijagnostičke obrade, koja obuhvaća funkcijsko-dijagnostički pregled te ortodontsku dijagnostiku, predložiti odgovarajuću terapiju i potrebne zahvate koji će riješiti vaš problem dugoročno i poboljšati vam kvalitetu života.

Po vašem dolasku na prethodno dogovoreni termin, najprije će vam se snimiti ortopantomogram slika – slika čitave čeljusti kako biste se konzultirali oko dijagnostičke obrade. Potom slijedi funkcijsko-dijagnostički pregled i/ili specijalistički ortodontski pregled, ovisno o postojećem stanju i problemu.

Uz dijagnostičke preglede obavezan je još jedan test koji moramo obaviti – test sline. Tim testom utvrđujemo količinu kalcija i fosfata, pH vrijednost sline (kiselost ili lužnatost) i bakterijsku prisutnost (Streptokokus mutans). Na taj način kvalitativno prepoznajemo potencijalne patogene, faktore u ustima koji uzrokuju karijes, kao i razloge eventualnog povećanog nakupljanja zubnoga kamenca.

Na funkcijsko-dijagnostičkom pregledu uzet će vam se otisci gornje i donje čeljusti, prijenosi obraznim lukom te centrički zagriz, a potom će se napraviti intraoralne i ekstraoralne fotografije.

Na specijalističkom ortodontskom pregledu uzet će vam se otisci gornje i donje čeljusti, zagriz, napravit će vam se intraoralne i ekstraoralne fotografije te će vam se obaviti testiranje zgloba i žvačne muskulature.

Nakon dijagnostike naš stručni tim doktora pristupit će analizi gotovih modela i fotografija te će vam predložiti odgovarajuću terapiju.