GUMMY SMILE
korekcija osmijeha

 

 

Rješavanje slučaja s
KAVO KEY 3+ LASEROM

 

Poseban problem s kojim se često susrećem u ustima naših pacijenata je tzv. “gummy smile” tj. osmijeh kod kojeg se vide zubi gornje čeljusti , ali i veliki dio zubnog mesa. Čak i neke holivudske zvijezde kao što je Tom Cruise imaju takav osmijeh koji onda predstavlja indikaciju za korištenje najnovijeg tehnološkog dostignuća u stomatologiji Ka Vo Key 3+ lasera, kojim bitno smanjujemo vidljivost zubnog mesa, a optički povećavamo dužinu prednjih ali i bočnih zubi što uvelike mijenja i uljepšava osmijeh .


Cilj koji kod svih pacijenata pokušavam ostvariti svakako je lijep, prirodan osmijeh, uz pravilnu žvačnu funkciju. Osmijeh je odraz osobnosti, kulturnih navika čovjeka i zrcali naše samopouzdanje. Da biste imali osmijeh koji ćete s ponosom pokazivati, potrebno je odrediti najispravniji tijek terapije kako bismo napravili preinake na zubima. Uz današnji tehnološki napredak koji se očituje kroz stomatološke materijale, moguće je ispraviti gotovo sve situacije i probleme s kojima se moji pacijenti susreću. Ovisno o situaciji u ustima i stanju u kojem se zubi nalaze u mogućnosti samo Vam ponuditi široku paletu restaurativnih materijala: od već staromodnih metal keramičkih krunica pa sve do keramičkih krunica koje u svojoj podlozi imaju titansku ili cirkonsku jezgru. Posebice u posljednje vrijeme dajem prednost primjeni ljuskica kojima se uz minimalno brušenje prirodnih zuba može kompletno promijeniti oblik i boja zuba, a na sveopće zadovoljstvo i samog pacijenta.

Osim spomenutog ovdje je nezaobilazan i KaVoKey 3+ laser, njemačko tehnološko čudo koje liječi usta i zube u potpunosti bezbolno. KaVo Key 3+ laser koristim u terapiji tvrdih i mekih tkiva usne šupljine. Najveće su mu prednosti što nema dosadnog zujanja kao kod brusilice a zacjeljivanje je ubrzano. Prilikom kreiranja novog osmijeha nije bitan samo rad na zubima, već je bitno i kakav je izgled zubnog mesa, te u kakvom je ono odnosu prema zubima. Stvarajući biomimetričku harmoniju, KaVoKey 3+ laserom mogu se ispraviti nepravilnosti na gingivi bez boli i trauma zubnog mesa, te uz potpuni oporavak već u roku od samo 10 sati.

Želja za mladenačkim i dinamičnim šarmom u velikoj se mjeri ne može ispuniti samo savršeno oblikovanim zubima, jer oni će svoju istinsku ljepotu razviti samo onda, ako i njihovo okruženje djeluje svježe i mladenački. Za skladnu ukupnu sliku potrebna je suradnja zubne estetike i plastične mikrokirurgije mekih tkiva - gingive.

Pacijent dolazi u ordinaciju nezadovoljna izgledom i oblikom prednjih zubiju, posebno jedinicama. Detaljnim pregledom sam zaključio da uz promjenu oblika prednje dvije jedinice treba napraviti produljenje vidljivog dijela krune zuba 12 (povećati dužinu zuba uklanjanjem dijela gingive) kako bi poboljšali osmijeh pacijentica. Za produživanje kliničke krune zuba (12) koristio sam KaVo Key3+ laser kojim sam uklonio višak gingive, te oblikovao u pravilan oblik istovjetan situaciji na lijevoj strani. Nakon faze cijeljenja od samo jedan dan, tjekom kojeg je pacijent na zubu imao kompozitni zavoj pravilnog oblika, athezivno sam zacementirao dvije keramičke ljuskice te potpunu keramičku krunicu, koji pokazuju idealan sklad oblika, boje te funkcionalnosti u odnosu prema susjednim prirodnim zubima.


Cijena Gummy
smile make-overa

Cijena „gummy smile“ makeovera definirat će već na prvom besplatnom pregledu sukladno obimu posla, a njegova cijena iznosi već od 2.500 KN.

Makeover osmjeha u Ortoimplantu napravit ćemo po Vašoj želji kako bismo Vam vratili samopouzdanje, a Vi se osjećali bolje i ljepše!

 

Gummy smile slučajevi:

Slika 1.1.- 1.3. -Gummy smile - početno stanjeSlika 2. - priprema zahvata gingivektomije laserom KaVo Key3+Slika 3. - stanje zubnog mesa nakon terapije KaVoKey 3+ laserom
Slika 3.1. 10 sati nakon zahvata laseromSlika 4. - završni rezultat nakon zacijeljenja zubnog mesa
te sa keramičkim ljuskicama na jedinicama i potpunom
keramičkom krunicom na zubu 12Slika 5.- prirodan i harmoničan osmijeh - apsolutni sklad