FLAPLESS - tehnika ugradnje
zubnih implantata i sve njezine
prednosti za pacijenta

 

 

 

Fokus mog dosadašnjeg rada u prvom redu je oralna kirurgija, a posebice kirurško-protetski zahvati ugradnje implantata bez rezanja, šivanja i boli. Temelje se na digitalnom planiranju operacije uz predhodnu 3D RTG najsuvremeniju dijagnostiku. Prema mom iskustvu uvidio sam da kod ljudi postoji veliki strah od ugradnje implantata, te se radije odlučuju za jeftinija i ne tako dugoročna rješenja.

Ja bih u svakom slučaju svima zbog opće dobrobiti preporučio zubne implantate bez obzira što su nešto skuplje rješenje, pa ću Vam argumentirati i zašto:

Zubni implantati su potpuno biokompatibilni titanski umetci koji se potpuno vežu s kosti i zamjenjuju korijen zuba, te se kirurškim postupkom ugrađuju u kost gornje i/ili donje čeljusti. Ova osobina implantatu omogućava da u potpunosti sraste s kosti i ponaša se kao njezin sastavni dio. U suvremenoj dentalnoj implantologiji mi u stomatološkoj ordinaciji u Zagrebu Ortoimplant koristimo tehnike koje uz najmanji mogući invazivni pristup omogućuju pacijentu funkciju, estetiku i ugodnost, što apsolutno opravdava i cijenu.

• Flapless tehnika, kirurška tehnika ugradnje zubnih implantata koju ja koristim bez odizanja mukoperiostalnog režnja (zubnog mesa) ima mnoštvo prednosti: kraći kirurški tretman, minimalno krvarenje, brži postupak ugradnje implantata, minimalna mogućnost resorpcije kosti i nastanka upale te smanjena postoperativna nelagoda za pacijenta, što je svima koji se boje vrlo važno. Osim toga tehnika je potpuno bezbolna za pacijenta.

• Koristeći flapless tehniku ugradnje implantata minimalno oštećujemo meko tkivo gingive i čeljusne kosti, nema rezanja, a samim time izostaje oteklina i bol. Također vrlo brzo nakon operacije Vi ćete jesti, zagristi hranu po želji, a sve zbog same činjenice da meka tkiva sraštavaju već unutar 10h što je značajna prednost u odnosu na druge metode

Flapless kirurška tehnika dovodi do manje traume i bržeg oporavka tkiva oko implantata, nakon njegove ugradnje. Zbog toga što ne ozlijeđuju meka tkiva, osigurava najbolju tehniku na razini zubnog mesa. Zato ju svakako preporučujem kao najbolju moguću tehniku ugradnje implantata ukoliko za to postoje indikacije bez obzira na cijenu, jer kad je Vaša udobnost i zdravlje u pitanju onda Vi sami sebi morate biti na prvom mjestu.

Dr. Zdenko Trampuš, DDS