FAQ

 

Jesam li kandidat za zubne implantate?

Ukoliko se radi o potpunoj bezubosti ili nedostatku samo jednog zuba, implantologija je najbolje rješenje. Jedino će Vam implantat kao nadomjestak korjena prirodnog zuba osigurati da nove zube osjećate kao svoje vlastite. Svi oni koji su izgubili jedan zub, nekoliko zuba ili sve zube, kandidati su za ugradnju zubnih implantata.

 

Koliko se dugo postavljaju implantati u Ortoimplantu?

Dr. sc. Trampuš, master za oralnu kirurgiju / implantologiju, sa svojim timom stručnjaka dentalne medicine posjeduje više akademske napredne stupnjeve stručne naobrazbe. Više desetljeća iskustva u implantologiji je naša najjača tržišna prednost. Dr. Trampuš je certificiran u Sjedinjenim Američkim Državama (UCLA), a većina naših liječnika specijalista su certificirani inozemstvu.

 

Zašto se u Ortoimplantu koriste zubni implantati i komponente keystone dental?

Više desetaka, ako ne i stotine tvrtki ima širom svijeta proizvodnju dentalnih implantata i njihove komponente. Međutim, Keystone je vodeći pružatelj proizvoda za dentalne implantate visoke kvalitete, pouzdan i siguran, pogotovo za korištenje u aplikacijama pod nazivom "Neposredna funkcija" (implantati i zubi u jednom danu). Keystone (Lifecore Biomedical) također ima veliko iskustvo u osteointegraciji, kao tvrtka koja je stvorila prvi umjetni kuk

 

Tko je idealan kandidat za operaciju All-on-4?

Kandidati za kirurgiju All-on-4 uglavnom su osobe iznad četrdeset godina. Prisutnost atrofije čeljusne kosti nije prepreka za izvođenje zahvata, jer upravo je minimalna količina kosti dostatana za koncept ALL ON 4. Bezubi pacijenti često imaju problem nestabilne proteze, poteškoće pri govoru i žvakanju hrane. Ukoliko osoba nije imala tumor ili sistemske bolesti vezane uz određenu terapiju lijekovima (BISFOSFONATI), uvijek postoji mogućnost kirurško protetske izvedbe All-on-4 zahvata.

 

Koliko dugo traje oporavak nakon ugradnje implantata ( i ALL-ON-4)?

S bilo kojim kirurškim zahvatom, razdoblje oporavka varira ovisno o postupku i pojedine tolerancije pacijenta. Za postupak all-on-4TM, pitanje se može odgovoriti na sljedeći način: 1) lijekovi na recept protiv bolova obično su potrebni za 2-3 dana; 2) oteklina povezana s postupkom varira, ali obično je posljednja kap u prvih 24-36 sati, vraća se u normalu stabilna u roku od 3-5 dana; 3) pacijenti su često u mogućnosti da se vrate na posao 2-3 dana nakon operacije, ako oteklina na licu nije problem; 4) normalna tjelesna aktivnost i vježbanje također se moze nastaviti otprilike u isto vrijeme na temelju osobne tolerancije.

 

Mogu li zahvati na oba luka biti u istom danu?

Zahvaljujući našem dentalnom tretmanu "all-in-one" i svim našim tehnološkim prednostima, možete jednostavno izvesti slučaj "dvostruki luk" u jednom danu, s istim izvanrednim rezultatima. Naši liječnici sutradan ujutro prvo će provjeriti stanje u Vašim ustima i biti će sa Vama tijekom cijelog postupka sve dok ne dobijete nove zube koji su prvi korak prema novom kvalitetu Vašeg života. Naši liječnici i tehnička podrška tima su stručnjaci u udobnosti pacijenta, te će osigurati da se osjećate kao član obitelji, dok ste u našoj skrbi.

 

Koliko je bolan zahvat All-on-4?

Bol prilikom izvođenja operativnog zahvata uopće ne postoji .  Post operativna bol, tvrde pacijenti, neznatna je u odnosu na npr. zubobolju.  Dovoljno je popiti tabletu koja vam najbolje pomaže pri rješavanju glavobolje i za 10 minuta svaka nelagoda potpuno izostaje.  Generalno gledano, operativno postavljanje implantata je daleko manje agresivno od vađenja zuba.  Postavljanje implantata vrši se uz upotrebu lokalne anestezije, tako da se ništa ne osjeća tjekom zahvata. Za one naj uplašenije također postoji rješenje - sedacija. Odmah nakon operativno-protetskog zahvata, pri kojem pacijent dobiva fiksne privremene ali apsolutno funkcionalne zube, pacijent je slobodan ići kući. Prvi postoperativni dan pacijenti uopće nemaju otekline iz razloga specifičnog preoperativnog DENTAL SPA pristupa čiji je začetnik i otac koncepta dr.Zdenko Trampuš. Drugi postoperativni dan pojavljuje se neprimjetan edem (oteklina) koji u sljedeća tri dana splasne, a pacijenti se vraćaju svojim svakodnevnim obavezama. Nakon  vremena osteointegracije-sraštavanja implantata s kosti (8 tjedana), pristupa se izradi konačnog dizajna osmjeha.

 

Što razlikuje All-on-4 od mobilne proteze?

Mobilna proteza je protetsko pomagalo koji kontrolira pacijent i mora se vaditi za čišćenje i održavanje. Proteza se izrađuje se od akrilatnih smola sa konfekcijski izrađenim zubima i spojena je sa pričršćivačima (drukerima) na kojima su krunice. Sada postoje realne opcije koje doprinose renoviranju Vašeg osmijeha. Pristupačna i dokazana opcija je All-on-4™. All-on-4™ metoda pruža nove zube koji se nalaze na četiri implantata u čeljusti, izgledaju i funkcioniraju kao prirodno zdravi zubi. U stvari, zubni implantati su najbliža stvar da imamo prirodne zube. I implantati stimuliraju rast kostiju, baš kao korijen prirodnih zuba, pomaže eliminirati one koji su potonuo kolaps lica koje je tako rasprostranjen protezom.

 

Koliko će biti jaki moji novi zubi? Hoću li moći lakše jesti nego li s mobilnom protezom?

Bit ćete u mogućnosti jesti bez brige o ispadanjima i gubitku zuba.Snaga ugriza sa implantatima je daleko superiornija od proteze.Novi most nosi implantat i mogu se očistiti kao prirodni zubi, s četkanjem i čišćenjem zubnim koncem - u ustima. Samo vaš liječnik može ukloniti protezu za izvanredno održavanje ako bude potrebno. Sada imate alternativu stalnih proteza i / ili djelomičnu i jamstvo uspjeha u životu i bez brige.

 

Rečeno mi je da imam veliki gubitak koštane mase, koštanih presadaka i da neću moći nositi moje umjetne zube mjesecima. Možete li mi dati tretman?

Zbog dizajna i prirode implantata koji se koriste s tehnikom All-on-4TM, samo će te u extremnim slučajevima morati nadograditi kost (augmentacija). Ako je tako, razvili smo i uspješno koristimo jedan protokol za pacijente s težim slučajevima kao što je gubitak koštane mase koji ne zahtijeva da pacijent ide okolo bez zubi. Jedini način da se točno procijeni rješenje problema u Vašim ustima je da svaki pojedini pacijent napravi dijagnostičke testove i obveznu konzultaciju specijalista ortodonta.

 

Što mogu jesti nakon operacije?

Modificirana prehrana je potrebna dok ne dobijete fiksne radove s osnovnom garancijom 10 godina. Vrijeme čekanja završetka radova je u rasponu od 2 do 6 mjeseci, koje odredi dr. Trampuš. U međuvremenu, možete pojesti sve što se može izrezati i vilicom, a ne pitati za oštro ili suženje na svojim prednjim zubima. Privremene krunice dobivene na prvom pregledu su izrađene da traju nekoliko mjeseci.